UW VOORDEEL BEHALEN DOOR HET TERUGVORDEREN VAN DE BTW

Onderstaand geldt op basis van het huidige belastingrecht (november 2013).

1. U investeert in uw zonnesysteem bij Reboost-Energy B.V..

2. U geeft zich op als “Eenmanszaak” bij de Belastingdienst via het opgaafformulier:
“Startende onderneming”. Let op: de opgave moet plaats vinden binnen het kwartaal waarin u de factuur heeft ontvangen!. U hoeft zich niet in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

3. U bent nu geregistreerd als btw-plichtige onderneming bij de Belastingdienst. Dit betekent dat u btw moet afdragen over de netto door u terug geleverde stroom. Hier mag men een standaard forfaitbedrag voor aanhouden welke als volgt is samengesteld:

  • 0  -  1000 Wp €20,-
  • 1001- 2000 Wp €40,-
  • 2001- 3000 Wp €60,-
  • 3001- 4000 Wp €80,-
  • 4001- 5000 Wp € 100,-

4. In het kwartaal waarin u het zonne-energiesysteem heeft aangeschaft doet u btw -aangifte en vraagt u de btw die u heeft betaald over uw zonne-energiesysteem en de  
Installatie terug. In dit kwartaal bent u echter ook verplicht om btw af te dragen over
de netto terug geleverde stroom (21%).

Voorbeeldberekening:

Voor de aanschaf van de installatie van uw zonne-energiesysteem van Reboost-Energy B.V. heeft u een rekening ontvangen met daarop een btw-bedrag van bijvoorbeeld: € 800,-.
Deze € 800,- kunt u als “Voorbelasting (5b in formulier Aangifte omzetbelasting)” opvoeren, concreet betekend dat u het totaalbedrag aan btw welke u op de factuur ziet staan terug kunt vorderen. Omdat u ook een deel van de opgewekte energie terug gaat leveren aan het net kunt u gebruik maken  van de standaard forfaitbedragen.

Stel u heeft een systeem van 2800 Wp, dan betaalt u hier conform het forfaitoverzicht € 60,- voor. De aangifte ziet er feitelijk dan als volgt uit:
Verschuldigde btw: € 60,- -
Door u terug te ontvangen aan btw: € 740,-

*Dit is de btw welke u over het zonne-energiesysteem heeft betaald.

5. Doordat het te betalen maximale forfaitbedrag thans is vastgesteld op € 100,- kunt u direct
gebruik maken van de vrijstelling welke de kleine ondernemersregeling betreft. Deze kent
namelijk de mogelijkheid tot het verkrijgen van “Ontheffing administratieve verplichtingen” op  grond van het feit dat u minder dan € 1.345,- btw hoeft te betalen.

6. U hoeft geen btw meer af te dragen over de door u netto terug geleverde stroom.

7. Uw voordeel bedraagt dus het volledige btw-bedrag minus het eenmalige forfaitbedrag.

IRFTS Solar Solutions

Zonnepanelen

Verschillende soorten zonnepanelen voor u op een rij. U kunt bij ons terecht voor zonnepanelen van 7 verschillende merken. Ga naar zonnepanelen >>

Lead Crystal Batteries

Lead Crystal Batteries

De missie van Green Rhino is om een milieuvriendelijk, superieur en kostenefficiënter energieopslagsysteem en Lead Crystal Battery op de wereldmarkt te introduceren. Ga naar Lead Crystal Batteries >>

Partners

Reboost-Energy B.V. werkt samen met diverse grote spelers in de markt op het gebied van Zonne energie. Partners die zorgvuldig zijn uitgezocht en net als ons zich richten op producten van hoge kwaliteit, waarbij de focus ligt op duurzaamheid, betrouwbaarheid en efficiëntie.
Ga naar Partners >>