OMVORMER

Omvormers van diverse merken leverbaarDe omvormer is het centrale onderdeel van het systeem. Zonnepanelen leveren gelijkstroom, maar huishoudelijke apparaten werken op wisselstroom. Een omvormer zet gelijkstroom om in wisselstroom. Het type omvormer dat voor u het beste geschikt is, is afhankelijk van het aantal, type en vermogen van de panelen.

Optimaal rendement van de omvormer

Het rendement van de omvormer is afhankelijk van het aantal panelen en het vermogen van de omvormer. Er zijn veel factoren die het rendement van een omvormer bepalen. Voor het bepalen van uw optimale systeemconfiguratie gebruiken wij software, waarmee berekend wordt hoeveel en hoe de panelen op de omvormer aangesloten moeten worden.

Bij een optimaal gesitueerd dak op het zuiden, is de kans groter dat de panelen hun maximale vermogen leveren, dan bij daken op het westen of oosten.

Als u een dak heeft dat gedeeltelijk last heeft van schaduw, dan selecteren wij voor u de juiste omvormer. Omvormers zijn zeer complexe intelligente apparaten. De beste omvormers realiseren een hoger rendement en hebben een veel langere levensduur. Een goede omvormer is misschien duurder, maar zal zichzelf terugverdienen.

Plaats van de omvormer

De optimale plaats van de omvormer is zo dichtbij mogelijk bij de panelen. Hierdoor ontstaan zo min mogelijk opbrengstverliezen door lange kabelafstanden. Als dit niet mogelijk is zal de diameter van de kabel hierop worden aangepast.

De optimale plaatst voor een omvormer is bij voorkeur binnen maar buiten kan natuurlijk ook. De omvormers zijn natuurlijk ook geschikt voor buiten. Kies altijd een droge maar koele plaats. Omvormers kunnen warm worden bij volledige belasting.

Niet alle omvormers zijn stil. Plaats een omvormer daarom niet op plaatsen waar u last heeft van het geluid.

IRFTS Solar Solutions

Zonnepanelen

Verschillende soorten zonnepanelen voor u op een rij. U kunt bij ons terecht voor zonnepanelen van 7 verschillende merken. Ga naar zonnepanelen >>

Lead Crystal Batteries

Lead Crystal Batteries

De missie van Green Rhino is om een milieuvriendelijk, superieur en kostenefficiënter energieopslagsysteem en Lead Crystal Battery op de wereldmarkt te introduceren. Ga naar Lead Crystal Batteries >>

Partners

Reboost-Energy B.V. werkt samen met diverse grote spelers in de markt op het gebied van Zonne energie. Partners die zorgvuldig zijn uitgezocht en net als ons zich richten op producten van hoge kwaliteit, waarbij de focus ligt op duurzaamheid, betrouwbaarheid en efficiëntie.
Ga naar Partners >>