Enphase micro omvormers

Enphase: is dé marktleider als het gaat om micro-omvormers. Gestart in 2008 is het inmiddels een beursgenoteerde onderneming die in haar thuismarkt Amerika de voormalige marktleider SMA van de troon heeft gestoten.

Het micro-omvormer concept is gebaseerd op het gegeven dat niet één omvormer de elektriciteit van een aantal in serie geschakelde panelen van gelijk- naar wisselstroom omvormt, maar dat ieder paneel zijn eigen omvormer heeft.

Enphase Micro omvormer
Merk
Enphase
Type
M215 | M230 | M400
Topologie
HF Transformatorloos
Type omvormer
Micro-omvormer
Beschermingsklasse
IP67
Communicatie interface
Power Line
Nominaal AC vermogen
215 | 230 | 400 W
Standaard garantie
20 jaar
Er is 1 afbeelding beschikbaar.

Dit heeft een groot aantal voordelen:

  • Omdat de panelen niet in serie worden geschakeld is een Enphase PV systeem veel minder gevoelig voor schaduw. Schaduw op één paneel heeft namelijk geen effect op de andere panelen.
  • Ook kunnen de panelen op bijvoorbeeld verschillende dakdelen worden geplaatst onder verschillende hoeken of oriëntaties. Wederom zullen de panelen elkaar in tegenstelling tot bij een traditionele omvormer niet beïnvloeden.
  • Er komt geen gelijkstroom meer van de panelen het pand binnen. Gelijkstroom is per definitie meer brandgevaarlijk, dus maakt dit het systeem veiliger.
  • Omdat Enphase gebruik maakt van slechts één type omvormer dat per paneel wordt toegepast, is het zeer eenvoudig een PV systeem uit te breiden. Het volstaat om een paneel en een micro-omvormer aan het systeem toe te voegen. Dat mag ook een ander paneel zijn dan de andere. Bij een traditioneel systeem blijft het maar te bezien of de reeds aanwezige omvormer de uitbreiding aankan en als dat het geval is dan zal een uitbreiding alleen mogelijk zijn met het oorspronkelijke paneeltype.
  • Enphase biedt 20 jaar garantie op de micro-omvormers en garandeert 100% uptime. Het kan dit doen omdat Enphase alle omvormers voortdurend online blijft monitoren en onderhouden.
  • Middels het online monitoring system Enlighten,  kan de installateur en de eindgebruiker tot in de detail de performance van zijn systeem volgen. Deze monitoring maakt integraal deel uit van het Enphase systeem.

Al met al biedt Enphase een zeer compleet, flexibel, performant en veilig systeem. Mét 25 jaar garantie, monitoring en onderhoud in de aanschafprijs inbegrepen.

Klik hier voor meer informatie over Enphase

IRFTS Solar Solutions

Zonnepanelen

Verschillende soorten zonnepanelen voor u op een rij. U kunt bij ons terecht voor zonnepanelen van 7 verschillende merken. Ga naar zonnepanelen >>

Lead Crystal Batteries

Lead Crystal Batteries

De missie van Green Rhino is om een milieuvriendelijk, superieur en kostenefficiënter energieopslagsysteem en Lead Crystal Battery op de wereldmarkt te introduceren. Ga naar Lead Crystal Batteries >>

Partners

Reboost-Energy B.V. werkt samen met diverse grote spelers in de markt op het gebied van Zonne energie. Partners die zorgvuldig zijn uitgezocht en net als ons zich richten op producten van hoge kwaliteit, waarbij de focus ligt op duurzaamheid, betrouwbaarheid en efficiëntie.
Ga naar Partners >>